BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Lideri EU odobrili paket mera za obnovu ekonomije u visini od 540 milijardi evra

Lideri EU odobrili paket mera za obnovu ekonomije u visini od 540 milijardi evra
24.04.2020. god.


Lideri Evropske unije odobrili su hitan paket mera za obnovu ekonomije EU u visini od 540 milijardi evra, koji su dogovorili ministri Evrozone i koji će stupiti na snagu 1. juna, izjavio je šef Evropskog saveta Šarl Mišel na konferenciji za novinare nakon sastanka.


„Danas smo se svi saglasili da ćemo raditi na posebnom Fondu za oporavak od posledica kovida 19. Ova mera je neophodna, hitna i dovoljna kako bismo se izborili sa ovom krizom velikih razmera“, napisao je Mišel na Tviteru.

On je saopštio i da su lideri EU naložili Evropskoj komisiji da razvije parametre fonda za dugoročnu pomoć u cilju obnove ekonomije unije.

Kako se navodi, antikrizni paket podrazumeva tri programa pomoći: državama, privatnim kompanijama i zaposlenima.

Evropska komisija saopštila je da bi članice EU, prema programu, trebalo da povećaju svoja davanja u budžet unije sa 1,2 do 2 odsto BDP-a tokom 2-3 godine za finansiranje obnove nakon pandemije.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Vitaliй Timkiv/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ukrajinske formacije pojačavaju intenzitet raketnih napada na Krim. Za nedelju i po izvršeni su napadi na Džankoj i rt Tarhankut, a večeras - na Simferopolj i ponovo na Džankoj....


Zapadni svet je napustio klasični liberalizam u korist nove verzije definisane vladavinom manjina i „budnosti”, objasnio je ruski filozof



Lideri EU „zamajavaju“ ljude horor pričama o Rusiji – Kremlju


Ostale novosti iz rubrike »